Esnafın ve emeklinin vebali sonunuzu getirecek

Doğru Parti Rize İl Başkanı Serkan Kaba, esnafın ve emeklinin vebalinin iktidarın sonunu getireceğini söyledi.

RİZE - 13-01-2024 10:01

Haber: Sümeyye ÇELİK

Doğru Parti Rize İl başkanı Serkan Kaba, yaptığı açıklamada, Bağ-Kur prim indirimi, 99 öncesi Bağ-Kur’luların SSK şartlarında emeklilik haklarının sağlanması başta olmak üzere birçok konunun çözüm beklediğini açıkladı. Kaba, “Emekliler, esnaflar ve çiftçiler başta olmak üzere, emekçilerin hazin durumu ortadayken, vicdan sahibi herkesin içi sızlarken, parlamentonun kapısının kapalı olmasının izah edilecek bir tarafı yoktur” dedi.

BAĞ-KUR prim indirimi, 99 öncesi Bağ-Kur’luların SSK şartlarında emeklilik haklarının sağlanması, emekli maaşlarında yapılması gereken zam, memur ve işçilerin enflasyon karşısında desteklenmelerini içeren birçok talebin karşılık bulmadığını belirten Kaba, şunları kaydetti:

 “Ülkemizin gerçek gündemi ekonomi iken hemen her gün toplumun reel gerçeklerinden uzak popülist ve hamaset içeren sanal gündemlerle halkı oyalamak büyük yanlıştır. Emekliler, esnaflar ve çiftçiler başta olmak üzere, emekçilerin hazin durumu ortadayken, vicdan sahibi herkesin içi sızlarken, parlamentonun kapısının kapalı olmasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Milletin gerçek gündeminden kopmuş bir Parlamento, bu ülkeye zarar vermektedir. Kış aylarını daha da büyük sorunlarla geçiren yurttaşlarımızın dertlerine çare olacak politikalar üretilmediği sürece, sahte ve sanal gündemleri de bir işe yaramayacak, kendi siyasi çöküşleri kaçınılmaz olacaktır. Milletvekillerinin kendilerine hak olarak gördükleri 2 haftalık yılbaşı tatili de tıpkı diğer yaptıkları haksızlıklar gibi milletimizin hafızasındaki yerini almıştır ve bunun da bir siyasi sonucu mutlaka olacaktır. Halkımız önümüzdeki yerel seçimlerde kimi nasıl değerlendireceğini sandıkta gösterecektir.”

Günün Diğer Haberleri