Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? Ankara, İzmir Cuma namazı saati!

Bugün cuma namazı saat kaçta? Cuma günü müslümanların bayram günüdür. Bu günde mübarek Cuma namazı eda edilmektedir. Her müslümanın cuma namazı kılması farz kabul edilmiştir. Cuma namazı kaçta kılınır ülke genelinde merak ediliyor. Peki Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? Ankara, İzmir Cuma namazı saati!

GÜNCEL - 23-09-2022 11:07

 

 

Cuma namazı saat kaçta? Cuma namazı cuma günü öğlen vaktinde kılınan bir namazdır. Aynı öğlen ezanı ne zaman okunuyorsa cuma ezanı da o vakitte okunur. Cuma namaz saati sürekli değişkenlik göstermektedir. Şimdi bazı illerimizde cuma ne zaman okunur onu paylaşalım. İşte, Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? Ankara, İzmir Cuma namazı saati haberimizde...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?
İstanbul Cuma Namazı Vakti: 13.02
Ankara Cuma Namazı Vakti: 12.45
İzmir Cuma Namazı Vakti: 13.07
Bursa Cuma Namazı Vakti: 13.01
Konya Cuma Namazı Vakti: 12.48
Antalya Cuma Namazı Vakti: 12.54
Van Cuma Namazı Vakti: 12.02
Trabzon Cuma Namazı Vakti: 12.18
Düzce Cuma Namazı Vakti: 12.54
Bolu Cuma Namazı Vakti: 12.49
CUMA NAMAZI KİMLERE FARZDIR?
Şu şartları taşıyan kişiye Cuma namazı kılmak farz olmaktadır:

1.) Müslüman olmak

2.) Akıllı olmalı

3.) Ergenlik çağına gelmiş olmak

4.) Erkek olmak

5.) Hür ve serbest olmak

6.) Mukim olmak (misafir olmamak)

7.) Sağlıklı olmak

8.) Kör olmamak

9.) Ayakları sağlam olmak

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?
Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Cuma namazı dört rekat ilk sünnet, iki rekat farz ve dört rekat son sünnet olmak üzere on rekattır. Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dini konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar.

Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekat Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekat Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Günün Diğer Haberleri