CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in polis eşliğinde ve biber gazı kullanılarak binaya girmesine sert tepki gösterdi. Enginyurt, “CHP’lilere bu zulmü yaşatanlara yazıklar olsun, utanmaz olmuşsunuz” dedi.
İSTANBUL (İGFA) - CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medyada paylaştığı videoda, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in polis ablukası ve biber gazı eşliğinde binaya girişini sert sözlerle eleştirdi.
CHP'li Enginyurt, “Gürsel Tekin polis zoruyla, biber gazı sıktırarak CHP İstanbul İl binasına giriyor. CHP’lilere bu zulmü yaşatanlara yazıklar olsun. Utanmaz olmuşsunuz,” diyerek tepkisini dile getirdi.
Gürsel Tekin'in polis eşliğinde ve biber gazı kullanılarak binaya girerken, partililerle polis arasında gerginlik yaşandı.
Milletvekili Enginyurt, il binası önünde toplanan partililere hitaben yaptığı konuşmada, Gürsel Tekin’i “sarayın atamasıyla” hareket etmekle suçladı ve “Yılların solcusu, devrimcisi, CHP’lisi olduğunu söylüyorsun, gençlerin biber gazı yemesine yüreğin nasıl razı oldu? Bunu vicdanına nasıl sığdırıyorsun?” diyerek tepki gösterdi.
https://twitter.com/cenginyurt52/status/1965015188190752812