CHP’den belediyelerin SGK borçlarına mahsuplaşma çözümü: KDV alacaklarını borçlara sayalım

CHP, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarına çözüm olarak Katma Değer Vergisi (KDV) alacaklarıyla bu borçları mahsuplaşmayı önerdi. Ankara'da gerçekleştirilen Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi toplantısında, CHP'li belediyelerin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve yaklaşan toplu iş sözleşmesi süreçleri ele alındı. Özellikle, belediyelerin mali sıkıntıları nedeniyle personel maaşlarını ödemekte zorlanabilecekleri ve bu durumun SGK borçlarının yapılandırılmaması halinde daha da kötüleşebileceği belirtildi.

SİYASET - 22-08-2024 08:39

Toplantıda, SGK borçlarının yapılandırılması ve belediyelere yeni mali kaynaklar sağlanması konusunda çeşitli öneriler tartışıldı. Belediyelerin SGK borçlarının, 2021 yılında çıkarılan 7326 sayılı yeniden yapılandırma yasasına benzer şekilde yeniden yapılandırılması, borç faizlerinin silinmesi ve ana borcun uzun vadeye yayılması önerildi. Ayrıca, KDV alacaklarıyla SGK borçlarının mahsuplaşması gündeme getirildi.
Bazı belediye başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konuda görüşme yapmasını önerdi. Ancak bu öneri konusunda somut bir karar alınmadı. Toplantıda ayrıca, sokak hayvanlarına ilişkin yeni yasanın uygulanması ve bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin diğer CHP'li belediyelere eşgüdüm sağlaması kararlaştırıldı.

Günün Diğer Haberleri