CHP’ Rize’ de Dönüşümün Mimarı Çervatoğlu

CHP Rize’ de belediye sayısını birden üçe çıkarması vites yükselttiğini gösterdi. Fındıklı belediyesinin çok iyi çalışması komşu ilçelerinde CHP’ ye geçmesine vesile oldu.

RİZE - 10-04-2024 12:24

Haber: Gülcan YILDIRIM

Karadeniz'de dikkat çekici değişimlerin yaşandığı illerden biri de Rize oldu. 2019'da 20 yıl sonra Fındıklı'yı kazanarak Rize'de belediye yönetme şansı elde eden CHP, bu ilçenin yanına Pazar ve Ardeşen'i de ekledi. CHP Rize’ de 18 seçim bölgesinin sadece 8 inde seçime girmesi, ana muhalefette iken 3. Parti konumuna düşmesine rağmen 3 belediye başkanlığı çıkarması, dönüşümün mimarı olarak Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu görülmesine neden oldu

 350 bin nüfuslu Rize'nin 92 binini oluşturan 3 ilçeyi kazanmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de hiç de küçümsenmeyecek bir durum. Rize'deki değişim CHP'nin kazandığı 3 ilçeyle de sınırlı kalmadı. Bir önceki dönem MHP'nin kazandığı Derepazarı ve İkizdere'yi geri alan AK Parti'ye esas uyarıyı ise 2019'da yüzde 73 oy aldığı Rize merkezdeki oylarının yüzde 54'e kadar düşmesi verdi.

Günün Diğer Haberleri