CHP kulisleri hareketlendi! Kılıçdaroğlu’nun görevi ne zaman bırakacağı belli oldu

Kulislerden sızdı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partideki görevini ne zaman bırakacağı belli oldu. 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel seçimlerden CHP değişim çağrılarının yankıları ile 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay için gün sayıyor.

SİYASET - 16-10-2023 09:05

Kurultayda ise CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı neredeyse kesinleşmiş durumda.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, seçimin kolay geçmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu ekibi temkinli olsa da günün sonunda sürpriz olmayacağı görüşünde.
GÖREVİ NE ZAMAN BIRAKACAK?
Kılıçdaroğlu'nun seçimi yeniden kazanması durumunda yerel seçimden bırakacağı iddia ediliyor.
Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardır yakın çalışma ekibinde olan bir kurmayı, “Kemal Bey partiyi güvenli limana götürüp bırakacak” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NUN KURULTAYDAN 850 OYLA AYRILACAK İDDİASI
Bu görüş CHP kulislerinde başka birçok siyasetçi tarafından dillendirilirken, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan 850 oyla genel başkan olarak ayrılacağını iddia eden bir partili de “Genel başkan yerel seçim sonrası bırakacak” dedi.
Başka bir partili ise seçim sonrası toplanacak bir tüzük ve seçimli olağanüstü kongrede daha gerçek bir değişim tartışması yapılacağını savunarak, “Sayın genel başkanın o süreçte bırakacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri