Köroğlu, basında yer alan istifa haberlerinin ilçe yönetimini ve şahsını itibarsızlaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu ifade ederek, “Bu süreç, parti içi hesaplaşma amacı taşıyan bir grubun hareketidir ve partimize zarar vermektedir” dedi.
Açıklamada, Adacık Mahallesi’nde kurulması planlanan mahalle temsilciliği üzerinden yaşanan tartışmalara da değinildi. Temsilcilik açma sürecinin ilçe yönetimiyle uyum içinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Köroğlu, bazı kişilerin bu süreçte ilçe yöneticilerine yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Ayrıca, “Cumhuriyet Halk Partisi açmazsa başka bir partiye veririz” şeklinde ifadeler kullanıldığını da iddia etti.
Köroğlu, CHP’nin demokratik temellere dayanan köklü bir parti olduğunun altını çizerek, yaşanan tartışmanın mahalle temsilciliğinden ziyade farklı hesaplaşmalardan kaynaklandığını belirtti. Adacık Mahallesi’nde iddia edilen sayıda üyenin bulunmadığını da dile getiren Köroğlu, “62 kişinin istifa ettiği yönündeki haberler doğru değildir. Henüz gerçekleşmiş bir istifa yoktur, böyle bir durumun yaşanması da şüphelidir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ilçe yönetiminin son dönemde üye çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Köroğlu, son 10 gün içinde 72 yeni üye kaydı yapıldığını ve bunların 61’inin genel merkeze iletildiğini açıkladı.
Açıklamasında parti içi meselelerin medya üzerinden tartışılmasının doğru olmadığını vurgulayan Köroğlu, kamuoyundan bu tür haberlere itibar edilmemesini istedi. İlçe başkanı ayrıca, yaşanan süreçle ilgili bazı kişiler hakkında disiplin işlemlerinin başlatılacağını da duyurdu.
CHP Akçaabat İlçe Başkanlığı, saha çalışmalarına devam edeceklerini ve parti içi birlik ve bütünlüğü koruma kararlılığında olduklarını bildirdi.
DİLEK TAŞCI AYAĞINDA KUNDURA İLE GELDİ
12:42 - MAGAZİN