Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Antalya Seferlerinin İptaline Tepki

Rize-Artvin Havalimanı ile Antalya arasında haftada iki kez gerçekleştirilen uçuşların Nisan 2025 itibarıyla iptal edilmesine Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cafer Kuru’dan sert tepki geldi.

RİZE - 31-01-2025 00:23

Haber: Sera SAKARYA

Kuru, Ulaştırma Bakanlığı’nın Rize’ye çifte standart uyguladığını belirterek kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Kuru, Antalya uçuşlarının 8 Kasım 2024'te başladığını ve kış döneminde olmasına rağmen doluluk oranının %60 seviyelerinde olduğunu vurguladı. Ancak, bu uçuşların sadece 5 ay sürebildiğini ifade eden Kuru, "Mart 2025'te sona erecek olan bu seferlerin iptal edilmesi, Rize’nin hava ulaşımına darbe vuruyor" dedi.

Öte yandan, Trabzon Havalimanı’ndan Antalya’ya yapılan uçuşların haftada 2 günden 3 güne çıkarılmasına dikkat çeken Kuru, "Rize’deki uçuşlar iptal edilirken, Trabzon’a ekleme yapılmasını kabul edemeyiz. Bu karar bölgesel ulaşımda adaletsizlik yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki iş dünyası ve vatandaşların hava yolu ulaşımı açısından mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Kuru, yetkililere çağrıda bulunarak Rize-Artvin Havalimanı’ndan Antalya uçuşlarının devam ettirilmesini talep etti.

 

 

Günün Diğer Haberleri