Carlo Ancelotti tarihe geçti

Real Madrid'in "Don Carlo" lakaplı İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, bir unvanın daha sahibi oldu. 63 yaşındaki Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok maç kazanan teknik direktörü unvanını ele geçirdi.

FUTBOL - 03-11-2022 11:59

 

Carlo Ancelotti, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu son haftasında İspanya temsilcisi Real Madrid, konuk ettiği İskoçya'nın Celtic takımını 5-1 yenerek grubunu lider tamamlarken eflatun-beyazlıların deneyimli teknik direktörü Ancelotti, Devler Ligi'nin en çok maç kazanan teknik direktörü oldu.

İtalyan çalıştırıcı, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Shakhtar Donetsk'i 2-1 yendiği karşılaşmayla Manchester United'ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson'a ait 102 maçlık galibiyet rekoruna ortak olmuştu.

Real Madrid, bu hafta Celtic'i 5-1 mağlup ederken Carlo Ancelotti, teknik direktör olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 103. kez galibiyet sevinci yaşadı. 


Geçen sezon Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Ancelotti, Devler Ligi'nde 4 kez şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör unvanına da sahip.

Günün Diğer Haberleri