Ankara’da gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından partinin yürüttüğü üye kampanyasında dereceye girenlere plaketleri takdim edildi. İftar programında konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, muhalefete yönelik yargı süreçlerine dikkat çekti.
“Bunun adı hukuk değil”
Hazırlık soruşturmalarının gizliliğine vurgu yapan Yavaş, bazı soruşturmalarda ifadelerin kamuoyuna sızdırıldığını belirterek, “Hazırlık soruşturması gizli olduğu halde kişinin kendi avukatının haberi olmadan ifadeler her yerde yayınlanıyor. Bu şekilde insanların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kendini savunmak isteyenlerin konuşabileceği alanlar da giderek daralıyor” dedi.
Yavaş, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında açılan ve beraatla sonuçlanan davayı da hatırlatarak, eleştirilerin hukuk içinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
“Muhalefet yan yana gelmek zorunda”
Konuşmasında Türkiye’de muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Yavaş, “Ayrılıkta azap var derler. Ülkedeki kötü gidişi görüp yan yana gelmemek için artık hiçbir mazeret yok. Muhalefet olarak birlikte hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Hüseyin Baş: “Demokratik haklarımızı savunacağız”
Programda konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ise hakkında yürütülen soruşturma sürecine değinerek 11 ay süren yargılamanın ardından beraat ettiğini hatırlattı. Baş, demokratik hakların korunmasının önemine dikkat çekerek, “Bu ülke bir hukuk devletidir ve son sözü millet söyler. Demokratik haklarımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.
Baş konuşmasında Orta Doğu’daki gelişmelere ve uluslararası politikalara da değinerek bölgedeki çatışmaların büyük güçlerin politikalarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.
Emekli ve Memur Maaş Zammında Gözler 3 Temmuz'da: İşte Beklentilere Göre Yeni Maaşlar
16:57 - EKONOMİ