Borussia Dortmund deplasmanda galip

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga), Borussia Dortmund deplasmanda Werder Bremen’i 2-0 mağlup etti. Bu arada Bundesliga'da maçlar öncesi Türkiye'deki deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

FUTBOL - 12-02-2023 12:41

 

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan karşılaşmada Borussia Dortmund, 67. dakikada Jamie Bynoe-Gittens ve 85. dakikada Julian Brandt ile bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Sarı-siyahlılar bu galibiyetle puanını 40’a çıkardı ve maç fazlalığıyla 2. sıraya yükseldi. Werder Bremen ise 27 puanla 9. sıraya geriledi.

Bundesliga'da oynana diğer karşılaşmalarda Bayern Münih sahasında Bochum’u 3-0, Freiburg sahasında Stuttgart’ı 2-1, Mainz 05 sahasında Augsburg’u 3-1, Bayer Leverkusen deplasmanda Hoffenheim’i 3-1 yendi.

Maçlar öncesi Türkiye'deki deprem felaketinde ölenler için saygı duruşu

Bundesliga’nın 20. haftasında oynanan karşılaşmalar öncesinde Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Depremzedeler için bağış

Öte yandan Borussia Dortmund ve Werder Bremen kulüpleri depremzedeler için bağışta bulunacaklarını açıkladı. İki takımın karşılaştığı maçta futbolcuların giydiği formların depremzedelerin yararına açık artırmayla satılacağı bildirildi.

Freiburg kulübü de depremzedelere 50 bin avro bağışta bulunduğunu açıkladı, taraftarlarına da bağış yapma çağrısına bulundu.

 

 

Günün Diğer Haberleri