Bebek gibi bir cilt için yapılması gerekenler sıralandı

Cildiniz çok hassaslaştıysa ve sürekli kızarıyorsa bazı önlemler almanız gerekebilir. Muhtemelen cilt bariyeriniz bozulmuş ve sağlıklı bir görünümden uzaklaşmışsınız ancak merak etmeyin, bu sorunun çözümü oldukça kolay. İşte detaylar…

SAĞLIK - 04-05-2024 16:21

Cilt bariyeri, cildimizin en üst katmanını tanımlamak için kullanılır ve bu katman, diğer cilt tabakalarını güneşin zararlı ışınlarından, kimyasal maddelerden ve zararlı bakterilerden korur.
Kızarıklık, kuruluk, kaşıntı gibi belirtiler, bozulmuş cilt bariyerine işaret edebilir. Cilt bariyerinin bozulması da, cildin kendini koruması için gerekli olan tabakanın yitirilmesi anlamına gelmekte. Bu sebeple, çevresel faktörlere ve kullandığınız ürünlere dikkat etmelisiniz.
Eğer cilt bariyeriniz bozulduysa, bu en temel 3 maddeyle cildinizi eski günlerine getirebilirsiniz
1. GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Güneşin zararlı ışınlarının cildimize direkt teması; kırışıklık, lekelenme gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple yaz kış güneş kremi kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Güneş kremini düzenli bir şekilde kullanmalı ve yaz aylarında 2 3 saatte bir yenilemelisiniz.
2. CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN
Cilt temizliği, cilt bakım rutinlerinin en önemli adımıdır. Cildinizi temizlemek için, cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanabilirsiniz. Sabah ve akşam cildinizi nazik bir temizleyiciyle temizlemelisiniz
3. BOL SU TÜKETİN
Basit bir adım gibi görünse de, aslında su tüketmek birçok sorunun çözümü arasında yer alıyor. Cildimizin büyük bir kısmı sudan oluşuyor ve sürekli nemli kalmaya ihtiyacı var. Bu nedenle günde en az 1 buçuk litre su tüketimi sağlamalısınız.

Günün Diğer Haberleri