Haber: Semra SAKARYA
Gazeteciliğin yalnızca haber vermekle sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Metin, basının hem yöneticiler hem de kurumlar için önemli bir denetim mekanizması oluşturduğunu ifade etti. Metin, “Gazetecilerin yaptığı hizmetin demokrasiye ne kadar büyük katkı sağladığını zaman içinde daha net görüyoruz. Basın, vatandaşın derdini, sıkıntısını ve toplumda çoğu zaman fark edilemeyen eksikleri objektif bir şekilde ortaya koyuyor. Bu yönüyle çok kıymetli bir görev ifa ediyorsunuz” dedi.
Dünyada yaşanan gelişmelerin artık anlık olarak takip edilebildiğine dikkat çeken Metin, geçmişte olayların yıllar sonra öğrenildiğini ancak günümüzde basın sayesinde küresel ölçekte yaşanan her gelişmenin anında kamuoyuna yansıdığını belirtti. Uluslararası olaylardan yerel gelişmelere kadar her bilginin basın aracılığıyla şeffaf biçimde paylaşıldığını dile getiren Metin, “Dünyanın her yerindeki ve özellikle Rize’deki tüm gelişmeleri sizler sayesinde öğreniyoruz. Bu durum biz yöneticiler için de önemli bir otokontrol sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Basının objektif ve şehrin gelişimine katkı sunan bir anlayışla hareket etmesinin önemine değinen Başkan Metin, haberlerin kentin prestijini ve yaşam kalitesini artıracak nitelikte olmasının herkes için kazanım olduğunu söyledi.
Konuşmasının sonunda tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Rahmi Metin, özverili çalışmalarından dolayı gazetecilere teşekkür etti.