Başkan Metin sendika ile yaşanan sorunu anlattı: Ben İşçimin Her Zaman yanındayım !

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, düzenlediği basın toplantısında Hizmet İş Sendikası ile yaşanan toplu sözleşme sorununu açıkladı.

RİZE - 20-07-2023 07:57

Basın mensupları ile Isırlık Tabiat Parkında basın toplantısında bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Rize Belediyesinde yetkili sendika olan Hizmet İş Sendikası ile toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan sorunla ilgili açıklama yaptı.
Isırlık Tabiat Parkında Gazeteciler ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
'İŞÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ HAKKINI YEMEYİZ'
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin sendika ile her yıl Mart ayında bir araya gelerek işçi zamlarının belirlendiğini belirterek “ Mart  ayında bir ardaya geldik, Mayıs ayında yüzde 68 lik zammı karşılıklı imza altına aldık. Bundan sonra ilgili sendika yeniden zam istedi ve bizim verdiğimiz zam 13 Bin TL dolayında tutuyor. Bugün asgari ücretin üzerinde, çevre illerde belediyelere sorduk ve bizim kadar zam veren yok. Buna rağmen sendika zam istedi. Bu işçi bizim işçimiz, işçimizi benden fazla sendika düşünmesin. İtiraz ettiler ve bizde hakem heyetine gittik. Hakem heyeti kararını verecek. Bizim verdiğimizin altında zam bile verse biz sözümüzün eriyiz ve verdiğimiz zammı devam ettireceğiz” dedi.

Günün Diğer Haberleri