Ayder’ de kentsel dönüşüm kapsamında ilk yapılar kışın hak sahiplerine teslim edilecek

Ayder Yaylası'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak oteller yerine hak sahipleri için yapılan yeni yapıların takası kışın gerçekleştirilecek.

RİZE - 01-11-2022 07:55

 

 

(HT)AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak oteller yerine hak sahipleri için yapılan yeni yapıların takasının kışın gerçekleştirileceğini söyledi.

Ayder' de dönüşümün birkaç aşama olarak planlandığını ifade eden Avcı, ilk etapta doğaya uyumlu modern otopark ile 52 odalı apart otelin ve 76 odalı termal otelin inşasının devam ettiğini kaydetti.

Avcı, Ayder' in en büyük ihtiyacının otopark olduğuna dikkati çekerek, "Ayder içerisinde ciddi araç yoğunluğu var. Ciddi trafik oluşturduğu için turizmin hareketli olduğu dönemlerde vatandaşları rahatsız ediyor. Yaklaşık 1600 araçlık otopark inşaatında sona doğru geliyoruz. Gelecek yılın ortalarına doğru otoparkı tamamlamayı planlıyoruz. Öncelikle Ayder'i trafikle birlikte rahatlatmamız gerekiyor." dedi.

Günün Diğer Haberleri