Olayın ardından olumsuz hava koşulları ve yüksek çığ riski nedeniyle ara verilen çalışmalar, bölgedeki riskin azalmasıyla birlikte tekrar hız kazandı. AFAD ve jandarma ekiplerinden oluşan 13 kişilik ekip, güvenlik önlemleri eşliğinde sahada kontrollü şekilde arama faaliyetlerine başladı.
Anne Gezer’den Umut Dolu Sözler
Arama çalışmalarını yakından takip eden anne Şengül Gezer, yeniden başlayan çalışmaların kendilerine umut verdiğini belirtti. Oğluna kavuşacağına inandığını ifade eden Gezer, “Allah’ın izniyle çalışmalar başladı. Yarın oğlumu bulacağız. Devletimizin desteğiyle oğlumu çıkaracaklar. 120 gün geçti, şartlar uygun değildi ama şimdi uygun hale geldi. Çok sevinçliyim” dedi.
Faciada 2 Kişi Hayatını Kaybetmişti
31 Aralık 2025’te yaşanan çığ olayında 6 çoban kar altında kalmış, bunlardan 3’ü sağ olarak kurtarılmıştı. Çobanlardan Suat Temel ve Kerimullah Azizulla hayatını kaybederken, Bülent Gezer ise kaybolmuştu. Arama çalışmaları 3 Ocak’ta geçici olarak durdurulmuştu.
Yetkililer, bölgede çığ tehlikesinin tamamen ortadan kalkmadığını belirterek çalışmaların temkinli şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Arama faaliyetlerinin hava ve zemin koşullarına bağlı olarak devam edeceği bildirildi.