Arsin Yatırım Adası Projesi İçin Tepkiler Büyüyor: "Sözünü Tutmayanlar Arsin Halkından Özür Dilesin!"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Vekili Faruk Kanca'nın yönettiği toplantıda, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul toplantıları için Başkan Ahmet Metin Genç'e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ancak toplantıya, Arsin Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Küçükibrahimoğlu'nun eleştirileri damga vurdu.

TRABZON - 10-09-2024 07:52

Küçükibrahimoğlu, Yatırım Adası projesinin yıllardır vaat edilmesine rağmen hiçbir somut adım atılmadığını vurgulayarak, "2014 yerel seçimlerinde büyük umutlarla gündeme getirildi. Seçimi kazanmada önemli bir rol oynadı. 2019’da tekrar gündeme geldi, ancak bugün hâlâ ortada bir şey yok. Kim bu projeyi gerçekleştireceğini söylediyse, Arsin halkından özür dilemeli," dedi.
Başkan Vekili Faruk Kanca ise projede yaşanan gecikmeleri pandemi ve deprem gibi beklenmedik olaylara bağladı. Kanca, "Deprem ve pandemi, birçok yatırımı revize etmemize neden oldu. Yatırım Adası da bu sebeplerle ertelendi. Projenin maliyeti yüksek ve denizin derinliği de ek zorluklar yaratıyor," açıklamasında bulundu.
Arsin halkı, projenin akıbeti konusunda endişeli ve sözlerin tutulmasını bekliyor.


 

Günün Diğer Haberleri