Araklı Halkı Maden Ocağına Karşı Ayakta: "Doğamızı Korumak İçin Mücadele Edeceğiz"

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Erikli ve Bahçecik mahallelerinde kurulması planlanan maden ocağına karşı bölge halkı direnişe geçti. Mahalle sakinleri, sondaj çalışmaları için bölgeye gelen araçların önünü keserek, çalışmaların durdurulmasını sağladı.

TRABZON - 17-10-2024 08:46

Doğaya ve yaşam alanlarına zarar vereceği endişesi taşıyan halk, maden çalışmalarına karşı net bir duruş sergiliyor. "Doğamızı koruyacağız, madene izin vermeyeceğiz!" sloganlarıyla tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, birlik içinde mücadele etmeye kararlı olduklarını ve çevreyi koruma sorumluluğunu üstlendiklerini belirttiler.
Mahalle halkı, süreç boyunca doğalarını ve yaşam alanlarını savunmak için takipte olacaklarını vurgulayarak, maden çalışmalarının durdurulması için direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri