Ali Sümenoğlu: Kademeli Emeklilik Düzenlemesi Adaletli Bir Geçiş Sağlayacaktır

Yeniden Refah Partisi Marmaris İlçe Başkanı Ali Sümenoğlu, kademeli emeklilik yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MUĞLA - 19-03-2026 10:38

Yeniden Refah Partisi Marmaris İlçe Başkanı Ali Sümenoğlu, 5510 sayılı Kanun’a uyumlu olarak hazırlanan ve prim günü tamamlama tarihini esas alan Kademeli Emeklilik Yasa Tasarısı’nın emeklilik sisteminde önemli bir adım olduğunu ifade etti. Teklifin ilgili Bakanlığa ve siyasi parti genel merkezlerine resmî olarak iletildiğini belirtti.
PRİM GÜNÜNE DAYALI YAKLAŞIM ÖNE ÇIKIYOR
Ali Sümenoğlu açıklamasında, “Tasarıda sigorta başlangıç tarihinden ziyade prim gününün tamamlandığı tarihin esas alınması öngörülmektedir. Bu yaklaşım, çalışanlar arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesine katkı sağlayacak ve sosyal güvenlik sisteminde daha dengeli bir yapı kurulmasına imkân tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.
EMEKÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILANMALI
Sümenoğlu, emeklilik sürecinde yaşanan sorunlara değinerek, “Yıllarca emek vererek primini tamamlayan vatandaşlarımızın beklentileri karşılanmalıdır. Kademeli emeklilik düzenlemesi, emekçilerimizin haklarının korunması açısından önemli bir adımdır. Bu çalışmanın ülkemiz ve tüm emekçilerimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Günün Diğer Haberleri