AK Parti Camiası Mustafa Cumur’u Kabri Başında Andı: “Hizmet Etti, İz Bıraktı”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, merhum milletvekili Mustafa Cumur’u vefatının 14. yılında rahmet ve vefa duygularıyla andı.

TRABZON - 16-05-2026 22:32

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur için düzenlenen anma programına katıldı. Düzköy ilçesine bağlı Çalköy Mahallesi’nde bulunan kabri başında gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, dualar edildi. Programa siyaset, yerel yönetim ve teşkilat camiasından çok sayıda isim katılırken, merhum Mustafa Cumur’un bıraktığı hizmet mirası ve dava arkadaşlığı bir kez daha vurgulandı.
Düzköy ilçesi Çalköy Mahallesi’nde düzenlenen anma programına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk de katıldı.

Programda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, teşkilat mensupları, Mustafa Cumur’un ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edilerek merhum milletvekili rahmetle anıldı.

Anma programında duygusal anlar yaşanırken, vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti.
Başkan Genç: “Vefa Duygusu Bizleri Mutlu Ediyor”

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mustafa Cumur’un unutulmayan isimlerden biri olduğunu söyledi.

Başkan Genç, “Bugün vefatının 14. yılında Mustafa Cumur’u rahmet ve özlemle anıyoruz. Ona vefa göstererek burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Onunla yol yürüyen dava arkadaşlarını burada görmek vefa duygusu adına bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Cumur’un hizmetleriyle iz bırakan önemli isimlerden biri olduğunu belirten Genç, onun hatırasının Trabzon’da yaşamaya devam ettiğini dile getirdi.

Başkan Ahmet Metin Genç konuşmasının devamında hayatın geçiciliğine vurgu yaparak önemli olanın insanlığa hizmet etmek olduğunu söyledi.

Genç, “Büyüklerimiz ‘Bu dünya bir göç dünyasıdır’ derler. Niceleri geldi geçti, bizler de geçeceğiz. Ancak önemli olan bu dünyada insanlığa hizmet ederek iz bırakabilmektir. Mustafa Cumur da bunu başaran isimlerden biri oldu. Hizmet etti, iz bıraktı ve göçüp gitti” dedi.

Mustafa Cumur için rahmet dileyen Başkan Genç, “Allah ondan gani gani razı olsun. Mekanının cennet olduğuna inanıyoruz. İnşallah cennetinde buluştursun” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da uzun yıllar siyaset ve hizmet alanında önemli görevlerde bulunan Mustafa Cumur’un anısının, düzenlenen programla bir kez daha yaşatıldığı belirtildi. Siz de Mustafa Cumur ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Günün Diğer Haberleri