AÇÜ’de Atama Skandalları

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerine yapılan liyakatsiz atamalar göze çarpıyor.

ARTVİN - 05-05-2024 16:33

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerine yapılan atamalar tartışılıyor. Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Dijital Alt Yapısından Sorumlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Diyanet bünyesinde bir hizmetli ve Bilgi İşlem Daire Başkanı eski şoför/koruma olması gözlerden kaçmadı.
HİZMETLİLİKTEN DAİRE BAŞKANLIĞINA
Artvin Çoruh Üniversitesi’nin İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ersin Genç, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde hizmetli olarak çalıştı.
Genç, 2006 yılında ise Artvin Şavşat İlçe Müftülüğü’ne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.
Genç’in yükselişi Artvin Çoruh Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olana kadar devam etti.
İLAHİYAT MENZUNU AÇÜ’DE DİJİTAL ALT YAPIDAN SORUMLU
Artvin Çoruh Üniversitesi’nin tüm dijital alt yapısından sorumlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Ercan Gülsuyu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Gülsuyu, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra Hatay’da, Artvin’de ve Yalova’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yaptı.
Gülsuyu, 2004-2014 yılları Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 2014-2020 yılları arasında Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken 2020 yılında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde araştırmacı olarak çalıştı.
Gülsuyu, 2021 yılında ise AÇÜ’de Dijital Alt Yapısından Sorumlu Bilgi İşlem Daire Başkanı oldu.
Gülsuyu’nun geçmişine bakıldığında bilgisayar ve bilgi işlemle ilgili bilgisi ve deneyimi göz önünde alındığında bu yapılan atama da liyakatin olmadığı gösteriyor.
ŞOFÖRLÜKTEN MÜDÜRLÜĞE
Artvin Çoruh Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Narmanlı, ulusal basında çıkan  Artvin Çoruh Üniversitesi’nin kurucu rektörü ve YÖK Disiplin Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Duman’ın eski şoförü/koruması olduğuna dair iddiaları “Devlet ne tut dediyse onu tuttuk, hakkıyla tuttuk ve eğitimini verdik çok şükür; Makineli tüfek, piyade tüfeği, bombaatar, roketatar, kalem, direksiyon, yine kalem. Tuttuklarımı kullanmam hususunda bir şüphesi olan varsa çayımızı içmeye buyursun gelsin, anlatalım” ifadelerini kullanarak doğruladı.

Günün Diğer Haberleri