19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SİMGESİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğuna vurgu yaparak, “Cumhuriyet millet egemenliğinin, eşit yurttaşlık temellerinin üzerinden yükselmiştir” dedi

MUŞ - 19-05-2024 11:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’dan Kurtuluş Mücadelesinin kıvılcımını Samsun’dan yaktığını ifade eden Başkan Sönmez, şöyle devam etti: “19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir. Türk Ulusu'nun Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’a giden yolu cumhuriyet ile taçlandı. Cumhuriyet millet egemenliğinin, eşit yurttaşlık temellerinin üzerinden yükselmiştir.
Atatürk’ün gençlere verdiği tarihsel görevi kararlılıkla yerine getireceğiz.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
 

Günün Diğer Haberleri