100.Yıl Anısına Bilgi Yarışması

Öğrenciler Kapalı Salonda Bilgi Yarışmasında

RİZE - 27-04-2024 15:14

İsmet Kösoğlu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında İkizdere Kaymakamlığımız desteğiyle Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında iki kategoride geleneksel bilgi kültür yarışmaları yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Gündüz yarışma öncesi yaptığı konuşmada “Bilgi-kültür yarışmaları; Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal etkinlikler Yönetmeliği kapsamında, ilçemizde bulunan ortaokul ve lise öğrencilerinin bilgi ve kültür alanında gelişimlerine katkı sağlamak, okullarımız arasındaki kaynaşmayı ve birlik beraberlik ruhunu geliştirmek, müfredat programlarının uygulanmasında paralellik sağlamak, eş zamanlı uygulamalara yardımcı olmak ve 100 yıllık Cumhuriyetimizin değerlerini benimsetmek amacıyla yapılmaktadır” dedi.

İlçe kapalı spor salonunda yapılan bilgi yarışmasında Ortaokullarda dokuz grup, liselerde sekiz grup yarıştı. Ortaokullarda birinciliği Atatürk Ortaokulu öğrencileri, liselerde ise Fazliye Hüseyin Turanlı ÇPAL öğrencileri kazandı. Yarışma programına Kaymakam Mustafa Salih Bayram, Belediye Başkanı Abdi Ekşi, daire amirleri, veliler ve yarışmacıları desteklemek amacıyla gelen öğrenciler katıldılar.

 

 

Günün Diğer Haberleri